Toename van wateroverlast

In Nederland maar ook de rest van Noord-Europa zijn we bekend met flinke hoosbuien. Deze extreme regenbuien nemen toe door klimaatverandering. Door de opwarming van de aarde zal de lucht meer waterdamp bevatten, ongeveer 6 tot 7% meer waterdamp per graad opwarming. 

Wateroverlast op straatniveau

Bij stijgende temperaturen neemt wateroverlast helaas toe. Gelukkig wordt alles wat met water en wateroverlast te maken heeft in Nederland goed in kaart gebracht.

De toename van ophoping van vocht in de lucht door temperatuurstijging zorgen vaker voor extreme regenbuien. De kans op wateroverlast in huis verschilt per regio, maar ook van wijk tot wijk. 

Of jij te maken krijgt met wateroverlast na een hevige regenbui kun je goed zien m.b.v. de Klimaateffectatlas. Hoe je dat kunt bekijken leggen we hieronder verder uit.

Wateroverlast op straatniveau bekijken

In onderstaande video laten we je zien uit hoe je de waterdiepte kunt opzoeken bij jou in de straat bij een hevige regenval van 70 mm regen in 2 uur tijd. Hoe donkerder het blauw in jouw straat is hoe groter de kans op wateroverlast in huis.

stap 1: ga naar www.klimaateffectatlas.nl

stap 2: klik linksboven op het vergrootglas

stap 3: voer "adres, woonplaats" in het zoekvenster in en selecteer de ingevoerde straat

stap 4: klik op het kaartlagen icoontje linksboven

stap 5: klik op het regenwolk icoontje

stap 6: selecteer Fysieke gevolgen

stap 7: selecteer Waterdiepte bij hevige regenbui | 70 mm / 2 uur

De kaart laat vervolgens jouw straat zien, rechts verschijnt een legenda waarmee je met behulp van de kleuren de waterdiepte in je straat kan bepalen.

Uitleg hoe waterdiepte te bekijken op wijk/straatniveau bij 70 mm regenval in 2 uur tijd

In deze video laten we je zien uit hoe je de waterdiepte kunt opzoeken bij jou in de straat bij een hevige regenval van 70 mm regen in 2 uur tijd. Hoe donkerder het blauw in jouw straat is hoe groter de kans op wateroverlast in huis. stap 1: ga naar www.klimaateffectatlas.nl stap 2: klik linksboven op het vergrootglas stap 3: voer "adres, woonplaats" in het zoekvenster in en selecteer de ingevoerde straat stap 4: klik op het kaartlagen icoontje linksboven stap 5: klik op het regenwolk icoontje stap 6: selecteer Fysieke gevolgen stap 7: selecteer Waterdiepte bij hevige regenbui | 70 mm / 2 uur De kaart laat vervolgens jouw straat zien, rechts verschijnt een legenda waarmee je met behulp van de kleuren de waterdiepte in je straat kan bepalen.
Aquadefender Landelijke Bouwstijl Landelijke Bouwstijl
Landelijke Bouwstijl
Leermos 27
Rotterdam, Zuid-Holland 3069AM