Ons verhaal

AquaDefender is ontstaan door ervaring met wateroverlast en laat zich het best vertellen door de ervaringen met wateroverlast bij één van de oprichters Noël Spijkers thuis. Binnen 1 jaar kreeg hij tot twee keer toe te maken met wateroverlast in zijn woning.

Die eerste keer. Het gebeurde op een zonnige middag op 31 mei 2018 in mijn toenmalige woning in Vlaardingen. Het heerlijke weer sloeg in ene om. Het kwam met bakken uit de hemel zetten. Onze gezellige straat liep al gauw vol met water.

Wateroverlast in Vlaardingen

Wateroverlast Vlaardingen

31 mei 2018

Het hele huis stond blank

Omdat onze straat op het diepste punt van de wijk zat kwam al het regen water van de andere straat onze kant op. Voor ik het wist liep het water via de voor- en achterdeur zo het huis in.

Er stond een laagje van 2 centimeter. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de straat leeggepompt omdat het riool de verwerking niet voor elkaar kreeg.

Vervolgens kon ik zelf nog aan de slag met het droog maken van mijn huis.  Met een bezem heb ik het water uit huis geveegd. De salontafel en de eetkamerstoelen kon ik weggooien, het vocht was in het hout getrokken. Gelukkig was dat het enige en was ik verzekerd. De gemeente heeft na dit voorval een waterschot geplaatst.

De tweede keer

Op 12 oktober 2018 was het weer raak.

Dit keer viel er een stuk meer regen in een kortere tijd. Ik dacht veilig te zijn met het waterschotje wat ik van de gemeente had gekregen maar het kwam er links en rechts doorheen want het sloot niet goed af, het water kwam zo hoog dat het er zelfs overheen kwam. Dit keer had ik geen 2 centimeter water in huis, maar 15 centimeter!

De gevolgen

Vloer eruit en nieuwe vloer erin, drie gipsmuren moesten opnieuw beplaat en gestuukt worden, de keukenplinten en verschillende meubels moesten vervangen worden. Totale kostenpost: ongeveer 10.000 euro. Gelukkig was ik verzekerd. Totdat ik onderstaande brief van de verzekering kreeg.

Start van AquaDefender

Dit kon zo niet langer, want volgend jaar weer wateroverlast? Daar had ik geen zin.

De oplossingen die voorhanden waren, waren of heel kostbaar, of niet geschikt voor mijn deurpost. Toen ik dit samen met mijn goede vriend Maarten bekeek wisten we gelijk dat dit allemaal beter kon. Toen werd het idee van AquaDefender geboren. Met mijn technische achtergrond en het ondernemerschap van Maarten zijn de we stappen gaan zetten.

We zijn gaan bouwen, testen, bouwen, testen en nog eens bouwen en testen totdat we uiteindelijk een werkend waterschot hadden.

Met dank aan onze angel investor kunnen we samen met onze productie partner DPI BV een volledig in Nederland universeel en kwalitatief waterschot produceren voor een betaalbare prijs.

Aquadefender Landelijke Bouwstijl Landelijke Bouwstijl
Landelijke Bouwstijl
Leermos 27
Rotterdam, Zuid-Holland 3069AM